Tutorial : Transparentkan Gambar Anda

Yup.. Memang mudah untuk transparent gambar :)
Online pulak tu tanpa perlu INSTALL atau Download
Korang cuma pergi WEB NI >TEKAN<

Ok..
Ni pulak step nak transparentkan gambar :)
Senyum sikit...

1. korang bukak dulu laman web nyer tu..

2. korang upload gambar kat lappy atau komputer korang
Tak paham ??? tgk gambar kat bawah ni

Klik untuk besar
3. Lepas korang upload. Korang pergi kat sebelah tepi kanan ada box tulis LAYER
Korang tekan benda tu sampai ia bertukar menjadi tanda RIGHT



4. Lepas tu , korang pergi kat sebelah kiri ada kotak yang banyak-banyak peralatan..
korang nampak ada satu tool ni gambar tongkat.. korang tekan dan halakan dekat gambar korang tu..
Lepas tu tekan button pemadam dan padam la..


5. Lepastu korang nampak gambar tu dah bertukar jadi cam ni



6. lepastu korang save la.. Tak tau nak save??? kalau tak tau tengok gambar di bawah


7. lepas tekan save. korang akan nampak benda ni keluar.. Save as PNG tau. then tekan OK..


8. dah siap.. Selamat mencuba.. Practise Make Perfect.. Tak faham tanya beeha ok :)

Nak copy boleh :) tapi kena bagi credit yea.. Comment lepas baca ya dear

1 Celoteh Kalian:

sya azleen said...

thank you for the tutorial :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...